top of page

Ouders: je blijft het voor het leven....

Ex-partner - mede-ouders - Kinderen


Bemiddelen anno 23 en het maken van jouw persoonlijk ouderschapsplan. Nieuwe gezinnen, samenwonend - of niet, samengestelde gezinnen, plus-ouders, grootouders, tantes en nonkels, meters en peters, ..... kinderen worden meer en meer omringd met verschillende mensen die allemaal een belangrijke inbreng hebben in het opgroeien en begeleiden van dat kind.

De nieuwe samenleef-vormen zorgen ervoor dat niet enkel bij het uitwerken en bespreken van jullie EOT (hierin worden oa. de afspraken rond het ouderschap mét welzijn van het kind voorop-besproken) ook meer en meer vraag is naar een plan op maat, passende bij 'andere' samenstellingen (jouw leven). Dit als basis en groei- richtlijn om het welzijn van het kind te vrijwaren. Waardoor jullie kind(eren) kunnen opgroeien in rust en volle potentieel. Iets om te bejubbelen en te omarmen!

ouderschapsplan
ouders en kinderen

Tijdens deze gesprekken vragen jullie regelmatig wat er allemaal moet besproken worden. Dat is vrij simpel. ALLES! Bovenop de verblijfsregeling, opvoeding, kosten, gezondheid,....kan je in zo'n plan alles verwerken wat jullie belangrijk vinden om aandacht aan te geven. Het kan en mag best breed zijn; en soms komt er ook wel eens iets boven op tafel waar kinderen nu nog te jong voor zijn. Ouders kunnen dan ev beslissen dat als dit-nu-nog-aan-de-orde-zijnde 'issue' boven water komt, komt ze hiervoor terug een bemiddelingsgesprek inplannen.


Mogelijkheden te over dus! Willen jullie graag meer weten over het ouderschapsplan? Neem gerust contact met me op: annemiektjaeckx@icloud.com. Ik heb voor jullie een informatieve, niet volledige en dus nog aan te vullen checklist opgemaakt. Voel je vrij deze te gratis te downloaden via onderstaande link.
Gratis intake? Neem contact met me op via het contactformulier!2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page