top of page

Bemiddelen als...

Bemiddeling bij
Familiale zaken (bijv. EOT)

See you there!.png

Bemiddelen ook als...
je bereikt geen akkoord met je ex over de kids die op kot gaan, willen leren autorijden,  ,....
je hebt al jaren geen contact met je zussen/broers - en nu worden je ouders hulpbehoevend wie zorgt voor hun en hoe wordt dat betaald,...? En kunnen jullie de plooien nog gladstrijken voor je ouders komen weg te vallen? Of wil je als ouders je laatste wensen verduidelijken aan je kinderen? Heb je conflicten op zaeklijke gebied, of in privé kwesties,.....Bemiddeling is er voor iedereen die bereid is het gesprek aan te gaan en te luisteren naar de ander. 

Wil je scheiden en/of een ouderschapsplan?

Wil je een vereffening verdeling? Of alle drie samen? 

Wil je een bemiddeling bij levenseinde?

Met zo weinig mogelijk gedoe, op een respectvolle manier, tot afspraken komen, ook over kinderen, huis, geld, .....!? Dat kan!

Vaak lopen de emoties hoog op bij het beëindigen van een relatie. Zowel in gezins- of professionele/vriendschapsverband. Het vernieuwde en veranderde toekomstperspectief, afscheid van gestelde verwachtingen, gebroken vertrouwen, de praktische aanpak... Een lastige en soms onoverzichtelijke tijd voor iedere betrokkene. (ex) Partners communiceren moeizamer of niet meer; Tijdens deze moeilijke en emotionele periode moeten ook nog eens heel belangrijke beslissingen genomen worden - dan is oorlog voeren voor de rechtbank niet meteen wat je wilt, laat staan dat een rechter 'zomaar' over jouw toekomst beslist. 
.Dat je ZELF jouw veranderde toekomst kan uittekenen met aandacht voor ieders (bijv. kinderen) wensen en noden is dan een prettig gegeven in deze moeilijk tijd. Ik begeleid je tijdens dit traject in jullie te nemen beslissingen, jullie behoeftes, jullie emoties. Jullie investeren samen in 'de nodige tijd' om tot een  gedragen overeenkomst te komen: dit is met stip nummer 1 op de lijst van het waarom je kiest voor bemiddeling.  Bovendien is het een interessanter financieel plaatje om tot een 'scheiding' te komen én de persoonlijke op-maat-aanpak die je bij mij krijgt met aandacht en expertise voor ieders noden zijn meer dan waardevol waarom jij kiest voor bemiddeling.
Trouwens, ook al loopt het in eerste instantie een beetje anders:  wist je dat je op elk moment van een scheidingsproces een bemiddelaar kan raadplegen? Ook als je de gerechtelijke procedure reeds opstartte? En wist je dat ik als erkend bemiddelaar ook voor rechtsbijstand kan zorgen? (vraag meer info)

Bemiddeling in
Handels- en Burgerlijke zaken

De Bemiddelaar als Ondernemer.png

Dit kan je ook via bemiddeling oplossen...
conflict met de huiseigenaar over de teruggave van een huurwaarborg;
een fout bij je verwarmingsinstallatie - de monteur betwist de fout;
je betwist de factuur van een herstelling van je dak, het komt niet overeen met de gemaakte offerte
je werkgever wilt jouw verplaatsingskosten niet terugbetalen;
Je buur onderhoudt de scheidingshaag tussen jullie tuinen niet; 

Besluit je om een geschil in burgerlijke of handelssfeer door een rechter te laten oplossen? Dan is er no way back. De kans is groot dat de verschillende partijen na zo'n avontuur niet meer door één deur kunnen. Niet handig als er toch nog samengewerkt en/of samengewoond moet worden, Voordeel bij een bemiddeling?  De aandacht  ligt er niet alleen op de oplossing in het nu en voor de feiten maar ook op langere termijn en een mogelijke samenwerking, middels contract, of als buur, of.... 

Bij een bemiddeling  ontstaat er een 'gerichtere'  en 'gedragen' oplossing omdat de behoeftes én vaak ook de verborgen emoties van alle partijen worden gehoord;  en dat er emoties aanwezig zijn, dat is zeker! Alle partijen hebben belang bij 'snel' en 'duidelijk' een aantal afspraken te bekomen om zo vlot verder te kunnen met werk, opdracht contract, ....enz.

Bemiddeling kan dus ook worden ingeschakeld voor het oplossen van een meningsverschil met een klant of een leverancier, een geschil tussen aandeelhouders, moeilijkheden met buren of bij een huisvestingsproblematiek, een geschil bij de betaling van een factuur of een ereloon, conflicten bij samenwonende vrienden, ...

Informeer gerust naar de werking van een bemiddeling.

ERKENNING BIJ
FEDERALE
BEMIDDELINGS
COMMISSIE

Logo Mattenspel begeleider voor op website.jpg
annemiekBemiddelaar.png

EIGEN

PRAKTIJK

uwbemiddelaars.png

AANGESLOTEN

BIJ

UWBEMIDDELAARS

bottom of page